શ્રીક્રિષ્ણાશ્રય

 


શ્રીક્રિષ્ણાશ્રય 


સર્વમાર્ગે નષ્લેષુ, ક્લૌ ચ ખલધર્મિણિ ।

પાખંડપ્રચુરે લોકે, કૃષ્ણ એવ ગતિર્મમ ||1||

 

મલેચ્છાક્રાન્તપુ દેશેષુ, પાપૈકનિલયેષુ ચ ।

સત્પીડા વ્યગ્રલોકેષુ, કૃષ્ણ એવ ગતિર્મમ ||2||

  

ગંગાદિ તીર્થ વર્યેષુ, દુખૈરેવાવૃતેષ્ઠિહ ।

તિરોહિતાધિદેવેષુ, કૃષ્ણ એવ ગતિર્મમ ||3||

  

અહંકારવિમૂઢેષુ, સત્યુ પાપાનુવર્તીપુ ।

લાભપૂજાર્ચ યત્નેષુ, કૃષ્ણ એવ ગતિર્મમ||4||

  

અપરિજ્ઞાન નધ્યેષુ, મંત્રેવ્રતયોગિષુ |

તિરોહિતાર્થદેવેષુ, કૃષ્ણ નાનાવાદ એવ ગતિર્મમ||5|| 


નાનાવાદ વિનાસ્તેષુ સર્વકર્મ વ્રતાદિષુ 

પાખંડેકપ્રયત્નેપુ, કૃષ્ણ એવગતિર્મમ્ ||6||


અજામિલાદિોષાણાં, નાશકોનુભવેતિ જ્ઞાપિતાખિલામાહાત્મ્યા, કૃષ્ણ એવ ગતિર્મમ ||7||


પ્રાકૃતાઃ સકલા દેવા, ગણિતાનન્દકં બૃહત્ ।

પૂર્ણાનંદો હરિસ્તસ્માત્, કૃષ્ણ એવ ગતિર્મમ||8||


વિવેકધૈર્યભકત્યાદિ રહિતસ્ય વિશેષતઃ 

પાપાસકતસ્ય દીનસ્ય, કૃષ્ણ એવ ગતિર્મમ ||9||


 સર્વસામર્થ્યસહિત, સર્વત્રૈવાખિલાર્થકૃત્ |

 શરણસ્થસમુદ્ધાર, કૃષ્ણે વિજ્ઞાપયામ્યહમ્ ||10||

 

 કૃષ્ણાશ્રયમિદં સ્તોત્રં, યઃ પઠેત્ કૃષ્ણ સન્નિધો ।

 તસ્યાશ્રયો ભવેત્ કૃષ્ણ, ઈતિ શ્રીવલ્લભોબ્રવીત્ ||11||


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Śrīkriṣṇāśraya   


sarvamārgē naṣlēṣu, klau ca khaladharmiṇi. Pākhaṇḍapracurē lōkē, kr̥ṣṇa ēva gatirmama ||1||


Malēcchākrāntapu dēśēṣu, pāpaikanilayēṣu ca. Satpīḍā vyagralōkēṣu, kr̥ṣṇa ēva gatirmama ||2||


Gaṅgādi tīrtha varyēṣu, dukhairēvāvr̥tēṣṭhiha. Tirōhitādhidēvēṣu, kr̥ṣṇa ēva gatirmama ||3||


Ahaṅkāravimūḍhēṣu, satyu pāpānuvartīpu. Lābhapūjārcayatnēṣu, kr̥ṣṇa ēva gatirmama||4||


Aparijñāna nadhyēṣu, mantrēvratayōgiṣu |

tirōhitārthadēvēṣu, kr̥ṣṇa nānāvāda ēva gatirmama||5||


Nānāvāda vināstēṣu sarvakarma vratādiṣu 

pākhaṇḍēkaprayatnēpu, kr̥ṣṇa ēvagatirmam ||6||


Ajāmilādiōṣāṇāṁ, nāśakōnubhavēti jñāpitākhilāmāhātmyā, kr̥ṣṇa ēva gatirmama ||7||


Prākr̥tāḥ sakalā dēvā, gaṇitānandakaṁ br̥hat.

Pūrṇānandō haristasmāt, kr̥ṣṇa ēva gatirmama||8||


Vivēkadhairyabhakatyādi rahitasya viśēṣataḥ 

pāpāsakatasya dīnasya, kr̥ṣṇa ēva gatirmama ||9||


Sarvasāmarthyasahita, sarvatraivākhilārthakr̥t |

 śaraṇasthasamud'dhāra, kr̥ṣṇē vijñāpayāmyaham ||10||


Kr̥ṣṇāśrayamidaṁ stōtraṁ, yaḥ paṭhēt kr̥ṣṇa sannidhō.

 Tasyāśrayō bhavēt kr̥ṣṇa, īti śrīvallabhōbravīt ||11||

Comments

Popular posts from this blog

શ્રીનાથજીનો ધ્વની મથુરામાં શ્રીનાથજી ગોકુલમાં શ્રીનાથજી Shrinathji no Dhwani Mathura ma Shrinathji Gokulma Shrinathji

શ્રી ગોવિંદ દામોદર સ્તોત્ર

મંગલાચરણમ્