શ્રી ગોવિંદ દામોદર સ્તોત્ર
શ્રી ગોવિંદ દામોદર સ્તોત્ર
કરારવિન્દેન પદારવિન્દે મુખારવિન્દે વિનિવેશયનમ્ ।
વટસ્ય પત્રસ્ય પુટે શયાને બાલે મુકુન્દે મનસા સ્મરામિ (1)
શ્રીકૃષ્ણ ગોવિન્દ હરે મુરારે ! હે નાથ નારાયણ વાસુદેવ જિહવે ! પિબસ્વામૃતમેતદેવ ગોવિન્દ દામોદર માધવેતિ (2)
વિકેતુકામા કિલ ગોપકન્યા મુરારિપાદાર્પિતચિત્તવૃતિઃ । દધ્યાદિક મોહવશાદવોચદ્ ગોવિન્દ દામોદર માધવેતિ (3)
ગૃહે ગૃહે ગોપવધૂકદમ્બા સર્વે મિલિત્વા સમવાય યોગમ્ । પુણ્યાનિ નામાનિ પઠન્તિ નિત્યે ગોવિન્દ દામોદર માધવતિ (4)
સુખંશયાના નિક્કે નિડપે નામાનિ વિષ્ણપ્રવઈન્ત મદ I
તે નિશ્ચિંત તન્મયાં વ્રજન્તિ ગોવિન્દ દામોદર માધવેતિ (5)
જિદ્ધે ! સંવ ભજ સુનદરણિ નામાનિ કૃષ્ણસ્ય મનોણિ સમસ્તભક્તાર્તિવિનાશનાનિ ગોવિન્દ દામોદર માધવેતિ (6)
સુખાવસાન ઈદમેવ સાર દુ:ખાવસાને ઈદમેવ થમ દેહાવસાને ઈદમેવ જાપ્ય ગોવિન્દ દામોદર માધવેતિ (7)
શ્રીકૃષ્ણ રાધાવર ગોકુલેશ ગોપાલ ગોવર્ધનનાથ વિષ્ણો । જિહવે ! પિબસ્વામૃતમેતદેવ ગોવિન્દ દામોદર માધવેતિ (8)
જિવે રસજ્ઞે મધુરપ્રિયા દ્વં સત્યં હિત ત્વાં પરમં વદામિ । આવર્ણવેથા મધુરાક્ષરાણિ ગોવિન્દ દામોદર માધવેતિ (9)
ત્વામેવ યાચે મમ દેહિ જિવે સમાગતે દણ્ડધરે કૃતાન્તે । વકતવ્યમેવં મધુરં સુભકત્યા ગોવિન્દ દામોદર માધવેતિ (10)
Śrī gōvinda dāmōdara stōtra
karāravindēna padāravindē mukhāravindē vinivēśayanam.
Vaṭasya patrasya puṭē śayānē bālē mukundē manasā smarāmi (1)
Śrīkr̥ṣṇa gōvinda harē murārē! Hē nātha nārāyaṇa vāsudēva jihavē! Pibasvāmr̥tamētadēva gōvinda dāmōdara mādhavēti (2)
vikētukāmā kila gōpakan'yā murāripādārpitacittavr̥tiḥ. Dadhyādika mōhavaśādavōcad gōvinda dāmōdara mādhavēti (3)
Gr̥hē gr̥hē gōpavadhūkadambā sarvē militvā samavāya yōgam. Puṇyāni nāmāni paṭhanti nityē gōvinda dāmōdara mādhavati (4)
sukhanśayānā nikkē niḍapē nāmāni viṣṇaprava'īnta mada I
tē niścinta tanmayāṁ vrajanti gōvinda dāmōdara mādhavēti (5)
Jid'dhē! Sanva bhaja sunadaraṇi nāmāni kr̥ṣṇasya manōṇi samastabhaktārtivināśanāni gōvinda dāmōdara mādhavēti (6)
sukhāvasāna īdamēva sāra du:Khāvasānē īdamēva thama dēhāvasānē īdamēva jāpya gōvinda dāmōdara mādhavēti (7)
Śrīkr̥ṣṇa rādhāvara gōkulēśa gōpāla gōvardhananātha viṣṇō. Jihavē! Pibasvāmr̥tamētadēva gōvinda dāmōdara mādhavēti (8)
jivē rasajñē madhurapriyā dvaṁ satyaṁ hita tvāṁ paramaṁ vadāmi. Āvarṇavēthā madhurākṣarāṇi gōvinda dāmōdara mādhavēti (9)
tvāmēva yācē mama dēhi jivē samāgatē daṇḍadharē kr̥tāntē. Vakatavyamēvaṁ madhuraṁ subhakatyā gōvinda dāmōdara mādhavēti (10)
Comments
Post a Comment
આપના અમૂલ્ય મંતવ્ય બદલ આભાર
જય શ્રી કૃષ્ણ :