ચતુ:શ્લોકી

 


ચતુ:શ્લોકી

સર્વદા સર્વભાવેન, ભજનીયો વ્રજાધિપઃ ।
સ્વસ્યાયમેવ ધર્મોહિ, નાન્યઃ કવાપિ કદાચન (1)

એવં સદા સ્મ કર્તવ્ય, સ્વયમેવ કરિષ્યતિ | 
પ્રભુ: સર્વસમર્થોહિ, તતો નિશ્વિન્તતાં વ્રજેત (2)

 યદિ શ્રી ગોકુલાધીશો, ધૃતઃ સર્વાત્મના હૃદિ । 
 તતઃ કિમપર બ્રહૂહિ, લૌકિકૈવૈદિકૈરપિ (3)
 
અતઃ સર્વાત્મના શશ્ચંદ્ ગોકુલેશ્વર પાદયો: ।
 સ્મરણં ભજન ચાપિ, નત્યાજયમિતિ મે મતિઃ (4)
 
 II ઈતિ શ્રીમદ્ વલ્લભાચાર્ય - વિરચિતં ચતુઃશ્લોકી સંપુર્ણમ્ ॥


Catu:Ślōkī

sarvadā sarvabhāvēna, bhajanīyō vrajādhipaḥ.
Svasyāyamēva dharmōhi, nān'yaḥ kavāpi kadācana (1)

Ēvaṁ sadā sma kartavya, svayamēva kariṣyati | 
prabhu: Sarvasamarthōhi, tatō niśvintatāṁ vrajēta (2)

 yadi śrī gōkulādhīśō, dhr̥taḥ sarvātmanā hr̥di. 
 Tataḥ kimapara brahūhi, laukikaivaidikairapi (3)

Ataḥ sarvātmanā śaścand gōkulēśvara pādayō: .
 Smaraṇaṁ bhajana cāpi, natyājayamiti mē matiḥ (4)
 
 II īti śrīmad vallabhācārya - viracitaṁ catuḥślōkī sampurṇam.








Comments

Popular posts from this blog

શ્રીનાથજીનો ધ્વની મથુરામાં શ્રીનાથજી ગોકુલમાં શ્રીનાથજી Shrinathji no Dhwani Mathura ma Shrinathji Gokulma Shrinathji

શ્રી ગોવિંદ દામોદર સ્તોત્ર

મંગલાચરણમ્