શ્રી યમુનાષ્ટકમ્


શ્રી યમુનાષ્ટકમ્

નમામિ યમુનામહં, સકલ સિદ્ધિ હેતું મુદા મુરારિ પદ પંકજ - સ્ફુરદમન્દ રેણુત્કતામ્ | 
તટસ્થ નવ કાનન - પ્રકટ મોદપુષ્પામ્બુના સુરાસુરસુપૂજિત-સ્મરપિતુઃશ્રિયં બિભ્રતીમ્ ||૧||

 કલિન્દ ગિરિ મસ્તકે, પતદમન્દ પૂરોજ્જવલા વિલાસગમનોલ્લસત્ - પ્રકટગણ્ડશૈલૌન્નતા | સઘોષગતિદન્તુરા, સમધિરૂઢદોલોત્તમા મુકુન્દરતિવર્ધિની, જયતિ પદ્મ બન્ધોઃ સુતા ||૨|| 
 
 ભુવં ભુવન પાવની - મધિગતામનેકસ્વનૈઃ પ્રિયાભિરિવ સેવિતાં, શુકમયૂરહંસાદિભિઃ તરંગ ભુજ કંકણ - પ્રકટ મુક્ટિકાવાલુકા નિતમ્બતટસુન્દરી, નમત કૃષ્ણ તુર્ય પ્રિયામ્ ||૩||
 
 અનન્તગુણભૂષિતે, શિવવિરંચિદેવસ્તુતે ઘનાઘનનિભે સદા, ધ્રુવપરાશરાભીષ્ટદે|
 વિશુદ્ધમથુરાતટે, સકલ ગોપ ગોપી વૃતે | કૃપાજલધિ સંશ્રિતે, મમ મનઃ સુખં ભાવય ||૪||
 
યયા ચરણ પદ્મજા, મુરરિપોઃ પ્રિયં ભાવુકા
સમાગમનતો ભવત. સકલ સિદ્ધિદા સેવતામ
યયા ચરણ પદ્મજા, મુરરિપોઃ પ્રિયં ભાવુકા સમાગમનતો ભવત્, સકલ સિદ્ધિદા સેવતામ્ | 
તયા સદ્શતામિયાત્, કમલજા સપત્નિવ યત્ હરિપ્રિયકલિન્દયા, મનસિ મે સદા સ્થીયતામ્ ||૫|| 

નમોસ્તુ યમુને સદા, તવ ચરિત્રમત્યદ્ભુતં ન જાતુ યમયાતના, ભવતિ તે પયઃ પાનતઃ | 
યમોપિ ભગિની સુતાન્ કથમુ હન્તિ દુષ્ટાનપિ પ્રિયો ભવતિ સેવનાત્, તવ હરેર્યથા ગોપિકાઃ ||૬||

 મમાસ્તુ તવ સન્નિધૌ, તનુનવત્વમેતાવતા ન દુર્લભ તમા રતિ - મુરરિપો મુકુન્દ પ્રિયે | 
 અતોડસ્તુ તવ લાલના, સુરધુની પરં સંગમાત્ તવૈવ ભુવિ કીર્તિતા, ન તુ કદાપિ પુષ્ટિસ્થિતૈઃ ||૭|| 
 
સ્તુતિં તવ કરોતિ કઃ, કમલજાસપત્નિપ્રિયે હરેર્યદનુસેવયા, ભવતિ સૌખ્ય મામોક્ષતઃ | 
ઇયં તવ કથાધિકા, સકલ ગોપિકા સંગમ - સ્મરશ્રમજલાણુભિઃ, સકલ ગાત્રજૈ સંગમઃ ||૮||

તવાષ્ટક મિદં મુદા, પઠતિ સૂરસૂતે સદા સમસ્તદુરિતક્ષયો, ભવતિ વૈ મુકુનદે રતિઃ ।
 તયા સકલસિદ્ધયો, મુરરિપુશ્ર્વ સંતુષ્યતિ સ્વભાવ વિજયોભવેત્, વદતિ વલ્લભઃ શ્રી હરેઃ ||૯||

|| ઇતિ શ્રીમદ્ વલ્લભાચાર્ય વિરચિતં શ્રી યમુનાષ્ટક સ્તોત્રં

સંપર્ણમ



Yamunashtak

Namami Yamuna Maham, Sakal Siddhi Hetum Muda
Murari-Pad Pankaj, Sfurad Mand Renutkatam
Tatastaha Nav Kanana, Prakat Mod-Pushpambuna
Sura Sur Su Poojit, Smara Pithuh Shriyam Bibhrateem (1)

Kalind Giri Mastake, Patada Mand Poorojjwala
Vilas Gamanollasat, Prakat Gand Shailonnata
Saghosh Gati Dantura, Samadhi Roodh Dolottama
Mukund Rati Vardhinee, Jayati Padma Bandhoh Suta (2)

Bhuvam Bhuvana Pawanim, Madhigata Mane Kaswanaihi
Priya Bhiriva Sevitam, Shuka-Mayur Hans Sadibhih
Tarang-Bhuj Kankana, Prakat Muktika Valuka
Nitamba Tat Sundareem, Namata Krsnaturya Priyam (3)

Anant Gun Bhushite, Shiva Viranchi Devastute
Ghana Ghan Nibhe Sada, Dhruva Parashara Bheeshtade
Vishuddha Mathura Tate, Sakal-Gop Gopi Vrute
Krupa Jaladhi Sanshrite Mama Manaha Sukham Bhavaya (4)

Yaya Charan Padmadja, Murari Poho Priyam Nhavuka
Samagamanto Bhavat. Sakalsiddhida Sevtaam
Taya Sadrush Tamiyat, Kamalja Sapatneeva Yat
Hari Priya Kalindaya, Mansi Me Sada Sthieyatam (5)

Namostu Yamune Sada, Tav Charitra Matyad Bhutam
Na Jatu Yam Yaatana, Bhavati Te Payaha Panataha
Yamopi Bhagini Sutan, Kathamu Hanti Dushtanapi
Priyo Bhavati Sevanat, Tav Hareryatha Gopikaha (6)

Mamastu Tav Sannidhau, Tanunavatva Metavata
Na Durlabh Tama Rati, Muraripau Mukund Priye
Atostu Tav Lalanaa, Sur Dhunee Param Sangamat
Tavaiv Bhuvi Keertita, Na Tu Kadapi Pushti Sthitahi (7)

Stutim Tava Karoti Kaha, Kamal Ja Sapatni Priye
Harery Danu Sevaya, Bhavati Saukya Mamokshatah
Iyam Tav Kathadhika Sakal Gopika Sangama
Smara Shrama Jalanubhi, Sakalgatrajaihi Sangamaha (8)

Tavashtak Midam Muda, Pathati Soorsoote Sada
Samasta Duritakshayo, Bhavati Vai Mukunde Rathihi
Taya Sakal Siddhayo, Murripushcha Santushyati
Swabhav Vijayo Bhavet, Vadati Vallabhaha Shree Hareh (9)

Comments

Popular posts from this blog

શ્રીનાથજીનો ધ્વની મથુરામાં શ્રીનાથજી ગોકુલમાં શ્રીનાથજી Shrinathji no Dhwani Mathura ma Shrinathji Gokulma Shrinathji

શ્રી ગોવિંદ દામોદર સ્તોત્ર

મંગલાચરણમ્