મંગલાચરણમ્



મંગલાચરણમ્

છંદઃઅનુષ્ટુપ્

ચિંતાસંતાનહરો, યત્પાદાંબુજરેણવઃ |સ્વીયાનાં તાન્નિજાચાર્યાન્, પ્રણમામિ મુહુર્મુહુઃ ||૧||

યદનુગ્રહતો જન્તુઃ, સર્વદુઃખાતિગો ભવેત્ |તમહં સર્વદા વંદે, શ્રીમદ્ વલ્લભનંદનમ્ ||૨||

અજ્ઞાનતિમિરાન્ધસ્ય, જ્ઞાનાંજનશલાક્યા | ચક્ષુરુન્મીલિતં યેન, તસ્મૈ શ્રીગુરવે નમઃ ||૩||

નમામિ હ્રદયે શેષે, લીલાક્ષીરાબ્ધિશાયિનમ્ | લક્ષ્મીસહસ્રલીલાભિઃ, સેવ્યમાનં કલાનિધિમ્ ||૪||

ચતુર્ભિશ્વ ચતુર્ભિશ્વ, ચતુર્ભિશ્વ ત્રિભિસ્તથા ।ષદ્ભિર્વિરાજતે યોસૌ, પંચધા હ્રદયે મમ ||૫||


Mangalacharan 

Chinta santaan hantaro, yad-pad-ambuj renahva Swiyanam tan-nijacharyan, pranamami muhur-muhur.

Yadanugrahato jantuhu sarvadhukhatigo bhavet Tamaham sarvadavande Shrimad Vallabhanandanam.

Agyaanatimirandhasya gyaananajana shalakaya

Chakshurunmilitan yane tasmei Shriguruve Namha. Namani haradeye shaeshae lilashirabadhishayinam Lakshmisahastralilabhi sevyamaanakalanidhim.

Charturbhishcha Charturbhishcha Charturbhishcha tribhistatha Shadbhirviraajate yosoh Panchadha hardeyemama.

Jai Shree Krishna!!

Comments

Popular posts from this blog

શ્રીનાથજીનો ધ્વની મથુરામાં શ્રીનાથજી ગોકુલમાં શ્રીનાથજી Shrinathji no Dhwani Mathura ma Shrinathji Gokulma Shrinathji

શ્રી ગોવિંદ દામોદર સ્તોત્ર